Vaskevejledning

SST anbefaler, at man dagligt vasker maskerne i maskine ved 60 gr. Det er dog også beskrevet, at man kan samle sammen i poser og så vaske en gang om ugen, hvis man har masker nok til ens daglige brug.

 

Jeg har testet vask af maskerne i maskine ved 60 gr. Man kan opleve, at stoffet krymper en meget lille smule, og at elastikken bliver lidt kortere, men ikke noget der influerer på brugen af maskerne. Jeg kan sige at jeg har 30 masker som jeg vasker næsten dagligt som test.

 

OBS: Da der er metaltråd ved næsen, så må man IKKE bruge en mikroovn når man vil rengøre maskerne, som nogen siger man kan. Der vil dannes gnister.

 

Masker med broderet logo kan godt efter vask opleves som lidt stive i logoet, men hvis man lige trækker i masken mens den er våd, er det ikke mærkbart.

 

Ønsker man masken helt glat efter vask, anbefales det lige at bruge et dampstrygejern.

 

Maskerne krymper mere ved vask over 60 gr. og ved brug af tørretumbler. Anbefales ikke.

 

Mørke masker kan ved første vask afgive overskuds farve, så sørg for at vask dem, som du normalt vil vaske nyt mørkt tøj.

 

Da metaltråden ved næsen godt kan krølle meget sammen ved vask, vil jeg anbefale at man benytter en af disse 2 metoder ved vask.

 

Du kan folde metaltråden ind, så den ikke er så lang eller du kan lige sætte en elastik om toppen af masker. Se billeder.

Jeg anbefaler at man bruger en vaskepose til maskerne når de vaskes.

 

Man kan også, efter vask, med fordel rette metaltråden helt ud og så lige trække i oversiden af masken, så metaltråden lige lægger sig helt på plads i masken. se billede.

 

Metaltråd er foldet Elastik pm metaltrådenTræk i oversiden af masken for at metaltråden rettes ud.