Oplysninger om maskerne

Jeg skal gøre opmærksom på at disse masker ikke er godkendt som egentlig værnemiddel. De er opbygget som det anbefales med 3 lag stof og kan vaskes ved 60 gr. De kan og må bruges i det offentlige rum, f.eks. i offentlig trafik, uddannelsesinstitutioner, supermarkeder, butikker og på barer og restauranter.

 

SST skriver:
”Hvis du vælger at bære stofmundbind, så bør det som udgangspunkt bestå af tre lag tætvævet stof fx bomuld, være forsynet med elastikker og kunne sidde tæt til dit ansigt, så det dækker både næse og mund. Det skal kunne vaskes flere gange ved mindst 60 grader, og det skal vaskes en gang dagligt eller hyppigere, hvis det bliver beskidt eller fugtigt. Derfor er det også vigtigt, at man har flere stofmundbind med sig og putter de brugte i en plasticpose, til de kan blive vasket. Hav flere at skifte med, også når du er på farten og læg det tørre nyvaskede mundbind i en lukket pose, når du skal medbringe dem fx i tasken. Når du er færdig med at bruge et stofmundbind, så smid det direkte til vask, eller læg det i lukket pose indtil det skal vaskes. Brug det ikke igen før det har været vasket. Mundbind er personlige. Del ikke med andre.”

De anbefaler denne type maske til raske personer, der ikke er smittet eller til observation for smitte. De anbefaler ikke denne type maske til personer i risikogruppen.

 

Det anbefales at man har masker nok til ca. en uges forbrug, så man kan skifte maske når der er behov.

 

Link til video om masker

 

Da maskerne er individuelt fremstillet kan størrelsen variere lidt (op til 5 mm inden for kategori). Standard størrelse er som disse mål. Visse masker har en anden størrelse, men så er det beskrevet i navnet (Større eller Mindre) og i bemærkningen på den enkelte maske, så kik lige der.

   

Størrelserne i beskrivelsen hedder f.eks. 14 cm X 12 cm. Det vil sige at top/bund målet er 14 cm og front/bag målet er 12 cm.

Eksempel: (LINK) eller (LINK)

 

 

OBS: Da der er metaltråd ved næsen, så må man IKKE bruge en mikroovn når man vil rengøre maskerne, som nogen siger man kan. Der vil dannes gnister.